نورپردازی نمای خارجی ساختمان ها و نحوه انتخاب آن

نورپردازی نمای خارجی ساختمان

نورپردازی نمای خارجی ساختمان در جای جای شهر دیده خواهد شد و می‌تواند به طور قابل توجهی کیفیت نمای ساختمان را بهبود بخشد. این مقاله درباره نورپردازی نمای خارجی ساختمان و نحوه انتخاب آن است.

آنچه که در ادامه میخوانید

نورپردازی نمای خارجی ساختمان


نورپردازی نمای خارجی ساختمان یکی از عوامل مهم در معماری خارجی و نورپردازی ساختمان است که زیبایی آن را تشدید می‌کند. با استفاده از تکنیک‌های مختلف می‌توان نورپردازی‌های نمای خارجی ساختمان را بهبود بخشید.

به طور کلی، نمای ساختمان شامل بخش‌های روبرویی ساختمان می‌شود. اگر از نظر معماری بخواهیم بررسی کنیم، این نماها مهمترین عناصر طراحی بیرونی ساختمان هستند که طراحی کامل سازه را مشخص می‌کنند. شاید فکر کنید که با دانستن بهترین برندهای چراغ پارکی و حیاطی و نوع لامپ‌های مناسب برای نورپردازی حیاط می‌توانید این نورپردازی نما را نیز انجام دهید، ولی اینگونه نیست.

بخش اساسی و جذاب نما، جلوه نورپردازی نما است که ساختمان را زنده می‌کند. نورپردازی نمای ساختمان زیبایی‌های آن را برجسته می‌سازد. بنابراین معماران بر اولین تاثیری که ساختمان بر روی مخاطب می‌گذارند، تاکید بیشتری دارند. بدون نورپردازی مناسب، ساختار ساختمان کسل کننده بنظر خواهد رسید.

علاوه بر این، برخی از عوامل مانند عملکرد صوتی، انتقال نور و بهره‌وری انرژی در ساختمان به نوع طراحی خود نما بستگی دارد. طراحی بیرونی، ساختار و نما تاثیر زیادی در ظاهر ساختمان دارند. با نورپردازی‌های نمای خارجی ساختمان، نما زیباتر و کلاسیک‌تر به نظر خواهد رسید.

نورپردازی نمای خارجی ساختمان با استفاده از تکنیک‌های نورپردازی کامل، ظاهر آن را در روز با جاذبه‌های شبانه آن مطابقت می‌دهد. ممکن است برای شما هم رخ داده باشد که وقتی از کنار یک ساختمان با نورپردازی مناسب رد می‌شوید، در زیبایی آن غرق شده باشید. در واقع طراحان نورپردازی آن را بدین شکل طراحی کرده‌اند تا نظر مخاطب را جلب کنند.

انواع نورپردازی نمای خارجی ساختمان


امروزه بیشتر ساختمان‌ها با انواع نورپردازی نمای خارجی ساختمان تزیین شده‌اند. نمای ساختمان می‌تواند اشکال و طرح‌های مختلفی داشته باشد، اما داشتن گزینه‌های مختلف نورپردازی می‌تواند به ایجاد یک نمای زیبا و تاثیرگذار کمک کند. در زیر به انواع مختلف آن می‌پردازیم:

نمای ساده و یکدست

نمای یکدست یک دیوار، صاف و بدون طرح است و یکی از رایج‌ترین نماها برای ساختمان است. نمونه‌هایی از تکنیک‌های نورپردازی طبیعی بهترین گزینه برای این نماها هستند، چون نمای ساختمان تنوع زیادی ندارد.

نمای ساده و یکدست
نمای ساده و یکدست

نمای عمودی

این نماها با حالتی که دارند، نیاز به تغییر جهت دارند. طراحان گزینه‌هایی مانند تیرهای باریک را در راستای نما قرار می‌دهند. ساختار تقسیم عمودی مستلزم ایجاد جدایی بین دیوارها و مقاطع مختلف معماری است.

نمای عمودی
نمای عمودی

نمای افقی

نمای افقی تقسیم‌بندی شده، کاملاً برعکس نمای عمودی است و انواع مختلفی از سایه‌ها را در زیر نور تشکیل می‌دهد. طراحان با این کار سایه‌ای بر روی تقسیمات افقی می‌گذارند که می‌تواند بافت و ظاهر نورپردازی نما را بهبود بخشد.

نمای افقی
نمای افقی

نمای حفره دار

نمای حفره‌دار در دسترس‌ترین نوع نمای ساختمان است. این نما به طراحان اجازه می‌دهد تا انواع مختلف لامپ‌ها را در محیط ترکیب کنند، بافت‌های عالی نورپردازی ایجاد کرده و ویژگی‌های ساختمان را برجسته کنند. این نوع نورپردازی به جلوه بهتر سطح کمک کرده و ظاهر نما را بیشتر نمایان می‌کند.

نمای حفره دار
نمای حفره دار

چگونه نمای خارجی ساختمان را روشن کنیم؟


ایجاد طراحی نورپردازی نمای خارجی ساختمان مستلزم در نظر گرفتن چندین عامل است که باید برای آن آموزش دید. برای اینکه بهترین نوع نورپردازی را داشته باشید باید بدانید چه لامپ‌هایی بهترین اثر را بر ساختمان گذاشته و همچنین در مصرف انرژی نیز صرفه جویی می‌کنند. اگر طراحان بخواهند از نور طبیعی تقلید کنند، نورپردازی مشکلات خود را خواهد داشت.

معماری هر ساختمان می‌تواند سبک‌های متفاوتی داشته باشد و شناخت بهترین نوع چراغ می‌تواند در نورپردازی آن نقش مهمی ایجاد کند. ما در آتیلالایت هنگام طراحی نما، به انتخاب بهترین تکنیک نورپردازی متناسب با آن نما نیز خواهیم پرداخت.

نورپردازی یکنواخت

نورپردازی یکنواخت به معنای پخش یکسان نور در سرتاسر نما است. این نوع نورپردازی نمای خارجی ساختمان، روش پایه‌ای برای نورپردازی نما می‌باشد که می‌تواند به ایجاد طرح‌های عالی نورپردازی حتی در سطوح بزرگ کمک کند.

جت لایت‌ها رایج‌ترین انتخاب برای طراحان نورپردازی یکنواخت هستند، زیرا نور متعادلی را در سراسر ساختمان می‌تابانند. با این وجود، می‌توان از هر طرح و سبکی از لامپ بهره ببرید تا زمانی که ساختمان را به درستی برجسته کند.

طراحان باید این چراغ‌ها را بدون توجه به نوری که می خواهند‌، نزدیک ساختمان‌ها قرار دهند. چراغ را می‌توان در بالای سازه قرار داد تا به طور یکنواخت در سطوح پخش شود و جلوه‌ای یکنواخت ایجاد نماید.

نورپردازی یکنواخت
نورپردازی یکنواخت

نورپردازی منطقه ای

نورپردازی منطقه‌ای بر روی نقطه خاصی از نمای عمودی مانند ستون‌ها و صفحات عمودی ساختمان تمرکز می‌کند. جالب اینجاست که این چراغ‌های منطقه‌ای بهره‌وری انرژی را نیز ارائه می‌دهند. طراحان همچنین می‌توانند انواع مختلفی از این چراغ‌ها را با هم ترکیب کرده و طرح بهتری ایجاد کنند.

روشنایی پنهان

نورپردازی نمای خارجی ساختمان با روش روشنایی پنهان پیچیده‌ترین روش نورپردازی است، اما نمای ساختمان را بهتر جلوه داده و تکمیل می‌کند. این نوع نورپردازی می‌تواند به ایجاد ظاهری دراماتیک، ارتقا ساختار ساختمان و بهبود ظاهر کلی آن کمک کند.

طراحان می‌توانند روش‌های مختلفی مانند سیلوئت‌ها را برای این نوع نورپردازی انتخاب کنند. قرار دادن چراغ‌ها در نقاط مناسب می‌تواند به ایجاد اشکال با سایه کمک کرده و تمرکز را بر روی عناصر اصلی معماری قرار دهد.

کانتورینگ یکی دیگر از گزینه‌های موثر برای نورپردازی نمای خارجی ساختمان است، زیرا به ساختمان درخشندگی داده و طرحی چشمگیرتر ایجاد می‌کند. اکثر کارشناسان معماری استفاده از نوارهای LED را برای اینکار پیشنهاد می‌دهند.

علاوه بر اینها تکنیک‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌توان برای نتایج بهتر در نورپردازی ساختمان از آنها استفاده کرد که در زیر به آنها اشاره کرده‌ایم:

  • چراغ‌هایی با نور مستقیم: این چراغ‌ها روی خود نما می‌افتد.
  • چراغ سطحی: با قرار دادن چراغ در نزدیکی سطح عمودی، می‌توان این چراغ‌ها را در پایین ساختمان قرار داده که نوری به سمت بالا می‌تاباند. این روش به برجسته کردن صحیح سطوح بافت کمک می‌کند.
  • چراغ‌های پروژکتوری و جت لایت: این چراغ‌ها تمام نماهای مسطح را روشن می‌کنند و با قرار دادن آنها در فاصله دور از سطح، زندگی بیشتری به سطوح می‌بخشد.
  • چراغ‌های تاکیدی: کاملاً مخالف چراغ‌های جت لایت هستند، زیرا با قرار دادن این چراغ‌ها نزدیک به نما، جلوه‌ای دراماتیک به ویژگی‌هایی مانند ستون‌‌ها، دهانه‌ها و جزئیات ساختمان می‌دهند.

گزینه های نورپردازی نمای خارجی ساختمان


متخصصان می‌توانند طرح‌ها و تکنیک‌های مختلفی را برای نورپردازی نمای خارجی ساختمان به کار ببرند. اما دانستن گزینه‌های مناسب برای اینکار ضروری است. در اینجا برخی از متداول‌ترین انواع چراغ‌ها برای نورپردازی نمای خارجی ساختمان توضیح داده می‌شود.

چراغ های دیواری

چراغ دیواری به دلیل طراحی ساده‌ای که دارد، محبوبیت بیشتری دارد. این چراغ‌ها می‌توانند افکت سایه و نوری را روی دیوار ایجاد کنند که باعث درخشش دیوار در جهات مختلف می‌شود. ترکیب چراغ‌ها در جهات مختلف می‌تواند به ایجاد یک نتیجه بهتر برای ساختمان منتهی شود که البته به طراحی ساختمان نیز بستگی دارد.

چراغ های دیواری
چراغ های دیواری

چراغ های درون زمینی

برخی از ساختمان‌ها نیاز به چراغی دارند که نور را از زیر به بالا بتابند، برای همین طراحان از چراغ‌های زمینی برای آن استفاده می‌کنند. این چراغ‌ها که نوعی از چراغ حیاطی هستند، به دلیل شدت نور بیشتر می‌توانند منطقه بزرگی را پوشش دهند، اما تنظیم زاویه نور مناسب نقش مهمی در نتیجه این پروژه‌های نورپردازی نمای خارجی ساختمان دارد.

چراغ های درون زمینی
چراغ های درون زمینی

جت لایت های LED

تمام ساختمان‌ها مانند ادارات و منازل به دلیل بهره‌وری بیشتر انرژی، عملکرد بهتر و موارد دیگر از چراغ‌های LED استفاده می‌کنند. البته از این چراغ‌های ال ای دی به صورت جت لایت می‌توان برای نورپردازی نمای خارجی ساختمان بهره برد.

جت لایت های LED
جت لایت های LED

چراغ های سقفی

چراغ سقفی شامل لامپ‌هایی است که برای دسترسی سریع، جلوه دادن بهتر بافت ساختمان و نگهداری آسان، درون سقف قرار می‌گیرد. آنها نور را به پایین می‌تابانند و ظاهری مدرن به معماری ساختمان می‌دهند. این چراغ‌ها در شب بهترین انتخاب هستند، چون وقتی از فاصله دور به آنها بنگرید، می‌بینید که طرحی متقارن را به نمای ساختمان داده‌اند.

arsalanghanbari
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *