اثر نورپردازی در طراحی داخلی

LightingDesignInterior

یکی از معدود عناصر طراحی داخلی که به راحتی و به سرعت قابل تغییر یا دستکاری است، نورپردازی در طراحی داخلی می‌باشد. نورپردازی کاربردی‌ترین، هیجان انگیزترین و مرموزترین ابزار طراحی است. به دلیل توانایی آن در تبدیل هر جسم فیزیکی در روشنایی بنابر نوری که به آن تابیده می‌شود، هیجان‌انگیز است. نورپردازی اسرارآمیز است چون پرتوهای نور تا زمانی که شی را لمس نکند، قابل دیدن نیستند و به دلیل اثری که در زندگی ما دارد و ویژگی‌های زیبایی‌شناختی آن، کاربردی نیز هست.

نور دارای قدرت مطلق برای افزایش و نمایش اشیا به چشم انسان است، بنابراین ارزیابی هر اثر بصری، بدون حضور نور غیر ممکن است. برای درک روشنایی و اثر نورپردازی برای طراحی داخلی، یک طراح نورپردازی باید فناوری آن را درک کرده و در عین حال هدف خود را بر دکوراتیو بودن این طراحی قرار دهد.

نورپردازی برای طراحی داخلی به عنوان یک جزء انتزاعی و ناملموس، تاثیر بسزایی بر درک ما از محیط اطرافمان دارد و اینکه آیا تجربه بصری ما خوشایند خواهد بود یا نه، به مهارت‌های طراح نور و نورپردازی در محیط داخلی بستگی دارد. ما در آتیلالایت به شما کمک کرده تا بهترین نوع نورپردازی را در طراحی داخلی خود داشته و زیبایی را برای خانه خود به ارمغان بیاورید.

انواع نورپردازی و ارتباط آن با طراحی داخلی


روشنایی و استفاده از چراغ‌ها برای دستیابی به یک اثر کلی، خلاقانه یا زیبا شامل استفاده از نورهای مصنوعی در شب و نور طبیعی روز در کنار چراغ‌ها است. بنابراین، اگر بخواهید به نورپردازی برای طراحی داخلی خانه یا محل کار خود مانند نورپردازی مغازه کوچک بپردازید، استفاده از هر سه نوع نورپردازی در تم طراحی داخلی به شما برای داشتن یک فضای شیک ایده‌آل، کمک خواهد کرد.

سه نوع نورپردازی کلی وجود دارد که ارتباط مستقیمی با طراحی داخلی دارد:

  • نورپردازی محیطی
  • نورپردازی تاکیدی
  • نورپردازی کاربردی

نورپردازی محیطی

نورپردازی محیطی
نورپردازی محیطی

چراغ‌های محیطی، چراغ‌های عمومی هستند که جزء المان‌های ضروری در طراحی نورپردازی فضاهای مسکونی است. این‌ها چراغ‌هایی هستند که روشنایی کلی را به فضای داخلی می‌دهند. آنها به منظور تنظیم تن رنگی در فضا و ایجاد نور کافی برای دیدن و حرکت ایمن در اتاق استفاده می‌شوند.

نورپردازی محیطی عموماً از نوع چراغ‌های سقفی هستند که شامل چراغ توکار، چراغ‌های نقطه‌ای، چراغ ریلی، آویزها و لوسترها می‌شوند. چراغ‌های رومیزی و دفنی نیز در این دسته قرار می‌گیرند.

نورپردازی تاکیدی

نورپردازی تاکیدی
نورپردازی تاکیدی

نورپردازی تاکیدی نقطه کانونی ایجاد می‌کند. چراغ‌های تاکیدی برای جلب توجه مخاطب به المان‌های دکوراتیو درون اتاق، مانند آثار هنری، گیاهان یا مجسمه بر روی آنها تنظیم شده و آنها را به عنوان عناصر خاص در طراحی داخلی برجسته کند.

چراغ‌های تاکیدی وقتی به خوبی قرارگیری شوند، توجه را به عناصر جلب می‌کنند، بدون اینکه توجه را به نحوه روشن شدن این المان‌ها جلب نمایند. نمونه‌هایی از نورپردازی تاکیدی عبارتند از چراغ‌های ریلی، توکار، چراغ دیواری و چراغ های روی تابلو هستند. آنها را می‌توان در یک زاویه مشخص قرار داد و هدایت کرد تا به عنوان یک اسپات لایت عمل کنند.

نورپردازی کاربردی

این نوع چراغ‌ها در محل خاصی نصب می‌شوند. آنها امکان تنظیم نور برای یک فضای کاری را فراهم کرده تا در صورت لزوم روشن یا خاموش شود. نورپردازی کاربردی، برای کارهایی مانند خواندن، آشپزی، مطالعه یا کار ایده‌آل هستند و اساسا برای هر فعالیت یا کاری که لازم باشد، در نظر گرفته می‌شوند.

یک چراغ کاربردی خوب باید حدود 40 تا 100 وات در فضای کاری ارائه دهد. روشنایی کاربردی را می‌توان با استفاده از منابع مختلف مانند چراغ توکار، ریلی، لامپ‌های رومیزی یا لامپ‌های کاری قابل تنظیم ایجاد کرد. چراغ‌های هالوژن را می‌توان برای روشنایی کار استفاده کرد، زیرا آنها نور سفیدی شبیه نور طبیعی روز را تولید می‌کنند.

نورپردازی کاربردی
نورپردازی کاربردی

نورپردازی در طراحی داخلی


یکی از معدود عناصر در طراحی که به راحتی و به سرعت قابل تغییر یا دستکاری هستند، نورپردازی برای دکوراسیون داخلی است. با کلیک یک سوئیچ نور یا چرخش یک سوئیچ دیمر، می‌توان از نور برای تغییر زیبایی، حالات، رنگ‌ها، الگوها یا شدت نورپردازی در فضای داخلی استفاده کرد.

نورپردازی برای معطوف کردن توجه دیگران به یک المان زیبا در دکوراسیون داخلی در یک اتاق استفاده می‌شود. زیرا چشم همیشه به دنبال درخشان‌ترین و جالب‌ترین شی درون میدان دید خود می‌گردد. در شب نورپردازی فضای باز می‌تواند به نحوه حرکت در محیط خارجی خانه کمک کند.

در اهمیت نورپردازی برای طراحی داخلی خانه به عنوان منبع موثر در زیبایی دکوراسیون داخلی، هیچ شکی نیست. در زیر چند نمونه از نحوه ارتباط نورپردازی با مساحت، فضا و طراحی داخلی آورده شده است.

  • چراغ‌ها شکل و فرم اجسام را آشکار می‌کنند. می‌توانند یک شی را صاف نشان دهند یا به صورت بصری شکل ابعادی آن را افزایش دهند.
  • طراحی نورپردازی برای دکوراسیون داخلی می‌تواند باعث شود که اشیا در پس زمینه به نظر برسند، یا می‌تواند به صورت بصری فضاها را از هم جدا کند.
  • روی صحنه تئاتر، یک طراحی نورپردازی در دکوراسیون داخلی می‌تواند بازیگرهایی با سن بیشتر را جوان‌تر نشان دهد و سن‌هایی با سن کمتر را مسن‌تر نشان دهند.
  • در خانه، طراحی نورپردازی خوب با نور محیطی گرم و موثر می‌تواند ساکنان خانه و مهمانان را آرام، سرحال و سرزنده نشان دهند.
  • طراحان داخلی می‌دانند که اثاثیه‌های گران قیمت، ممکن است با نورپردازی نادرست شبیه کپی مبلمان جعلی به نظر برسند. بنابراین المان‌های زیبایی مانند درخشندگی و رنگ باید به درستی با نورپردازی تقویت شده آشکار شوند.
  • رنگ‌های سیلئوت تولید شده توسط نورها می‌توانند الگوهای سطحی جالی را در کف، دیوارها یا سقف ایجاد کنند.

تاثیر نورها بر روی رنگ ها


رنگ‌ها در یک فضای داخلی را می‌توان با انتخاب منابع مختلف نور که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند، به ظرافت متعادل کرد. بنابراین، برای مثال، اگر رنگ‌های قرمز و آبی بر دکوراسیون داخلی غالب باشد، می‌توان با تامین منابع مختلف نور مصنوعی میزان هر رنگ را به طور نامحسوس تغییر داد.

در فضاهای داخلی، هیچ منبع نوری از نظر بصری دلپذیر نیست، داشتن ترکیبی از انواع چراغ‌ها انتخاب بهتری خواهد بود. استفاده از نور بیش از حد از یک منبع نوری و در یک مکان، باعث تابش خیره کننده شده و می‌توان برای مخاطب بسیار ناخوشایند شود. پس بهتر است از منابع نور بیشتری استفاده کنید، تا طرح نورپردازی موفق و موثرتری داشته باشید.

arsalanghanbari
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *